10 November 2012

Placinte

0

        Ingrediente

- 1kg de faina
- 1 cub de drojdie
- 2 oua
- 400ml apa calduta
- 2 linguri rase cu zahar
- 50ml ulei ( se poate folosi si ulei de masline)
- 1/2 lingura cu sare
- Umplutura pentru placinte ( branza de burduf, carne, varza calita, gem, magiun, ciocolata)

          Mod de preparare:

   Se face o maia din drojdie 1 lingura cu  zahar 2 linguri cu varf cu faina si putina apa calduta, dupa care se lasa sa creasca. Intr-un castron mare se cerne restul de faina adaugandu-se apoi in mijloc cele 2 oua, lingura ramasa cu zahar si sarea. Se amesteca pana acestea din urma sunt incorporate in faina si apoi se adauga maiaua crescuta. Se framanta si se adauga treptat apa pana cand aluatul devine unul de textura medie ( nu trebuie framantat atat de mult ca si aluatul de cozonac). Se lasa sa creasca cca. 40 de minute apoi placintelor li se va adauga umplutura, urmand a fi prajite in baie de ulei.


Related Posts:

  • Pancake heartNu a fost nici Valentine's day, nici Dragobete, nici ziua lui, nici ziua mea, nici ziua noastra.  A fost Champions league. Dar nu ai nevoie de un motiv anume sa il surpinzi nu? Ma plictisea meciul, deja ghicisem scorul c… Read More
  • Cheesecake fara coacere / No oven cheesecake Ingrediente 300g biscuiti digestivi 10ml apa 400g mascarpone 200g unt rece 200 ml frisca lichida 150g lapte condensat 10g gelatina granulata Mod de preparare: Am inceput cu prepararea blatului, dand biscutii prin robotul d… Read More
  • Banane prajite / Fried bananas La origine sunt chinezesti.  Mie mi se pare ca sunt o garnitura perfecta pentru orice prajitura.  Merg de asemenea si doar cu un topping de ciocolata sau frisca, astfel devenind rolul principal in farfurie.&nb… Read More
  • Mousse de mango / Mango mousse Perfect rece, perfect cu frisca si fructe proaspete, perfect simplu, perfect cu pancakes. Cu un gust proaspat, un desert usor si rapid, care sigur este pe placul tuturor. Suficient sa il incerci o data. Vei fi cucerit pe lo… Read More
  • Lava Cake               Conform spuselor lui Vongerichten, a scos un blat de pandispan mult mai repede decat timpul de coacere din cuptor, descoperind asfel ca miezul&n… Read More

0 recenzii:

Post a Comment