29 October 2012

Friptura de porc inabusita

0

 Acest fel de mancare imi aduce aminte de mirosurile copilariei cand mergeam sa mancam tot familionul la bunica acasa si scotea parca de nicaieri o friptura, care avea mirosul precum gustul adica absolut divin. De dragul copilariei, m-am apucat sa testez si sa incerc pana cand ating perfectul, pentru ca de fiecare data cand dorim o reintoarcere in casa bunicii sa  o gasim in acesta farfurie.

                            Ingrediente:
- 500 gr. carne de porc preferabil pulpa
- 50 gr. ulei
- 1/2 lingura cu boia
- 1/2 lingurita cu piper
- 1/2 lingurita cu vegeta
-  3 catei de usturoi pisati
- de 4 ori cate jumatate de cana cu apa

                             Mod de preparare:

   Se taie bucatii de carne cam de 5 cm grosime, iar apoi se bat ca si bucatiile de carne de snitele. Se pune uleiul intr-o cratita apoi se aseaza carnea, care se condimenteaza cu condimentele mai sus mentionate adaugangu-se si usturoiul, apoi o jumatate de cana de apa. Carnea se acopera cu un capac si se pune la foc mic timp de 30-40 de minute timp in care se adauga pe rand cele 3 jumatati de cana cu apa. Se poate servi cu piure  si salata de varza rosie murata.


Related Posts:

  • Pui Cajun / Cajun breast chickenCurand am fost la CTS Corner de unde am achizitionat primul meu amestec de condimente de la BART si anume amestec Cajun, despre care, v-am povestit aici. A few days ago i was at CTS Corner  where i boug… Read More
  • Porc Gong-BaoReteta aceasta este o reteta de origine asiatica, avand o combinatie de dulce, acrisor si iute. Nu necesita mult timp, iar datorita faptului ca unul dintre ingrediente este aluna, ajuta ca preparatul sa fie unul care ofera o … Read More
  • Paste bolognese Originea pastelor sau mai bine spus Spaghetelor Bolognese se afla bineinteles in Italia mai precis in Bologna. Sunt niste paste pe baza de carne tocata cu sos ragu ( termen care provine din linba franceza de la verbul ra… Read More
  • Paste cu bacon si sos de rosii / pasta with bacon and tomato sauceIngrediente: o cana de penne 1 cutiuta de pasta de rosii ( 200 grame ) 2 catei de usturoi zdrobiti 100 de grame de bacon taiat feliute mici 1 mana de ciuperci champignon proaspete 1 ceapa mica taiata pestisori 2 lingurite za… Read More
  • Porc picant cu caju / Spicy pork with cashewIngrediente: 200 gr muschi de porc 1 ardei gras rosu 1 morcov mic 1 bucata cat o nuca de ghimbir 100gr caju 2 ardei iuti verzi 30 gr sos de soia 30 gr suc de rosii amidon sos de chilli sare piper ulei Mod de preparare:… Read More

0 recenzii:

Post a Comment