29 October 2012

Apple pie

0

           Reteta aceasta este reteta mea de placinta cu mere americanizata .. ei bine nu e chiar ca un apple pie adevarat dar duce spre asa ceva

                                  Ingrediente:

     1. Pentru aluat

- 250 gr. faina
- 50 gr. zahar
- putina sare
- 1 lamaie
- 125 gr. unt
- 2 oua
- 1/2 canita de lapte rece

    2. Pentru umplutura

- 4-5 mere mijlocii
- zahar brun dupa gust
- scortisoara de asemenea dupa gust
- 1/2 lingurita de ghimbir pudra sau proaspat ras
- 1/2 lamaie


                                  Mod de preparare:
   Aluatul:  Se poate face cu robotul de bucatarie sau de mana. Eu prefer varianta a 2 dar daca sunt pe graba si vreau ca totul sa fie mai rapid practic prima varianta. Pentru inceput se cerne faina intr-un castron dupa care se adaga zaharul sarea si coaja rasa de la lamaie. Untul se taie in bucatele si se incorporeaza in cele precedent mentionate, framantandu-se pana aluatul devine unul sfaramicios. Apoi se adauga 1 ou si laptele si se framanta pentru ca acestea sa se incorporeze si aluatul devine un intreg si se desprinde de le mana. Ajunsi in acest punct aluatul se inveleste in folie alimentara si se pune la frigider pana cand umplutura este preparata si complet racita.
  Umplutura: Merele se curata de coaja si se taie feliute, urmand a fi puse intr.o cratita impreuna cu zaharul, ghimbirul si scortisoara. Coaja de la jumatatea de lamaie se rade si se adauga iar sucul stros si de asemenea si el adaugat peste mere.Merele urmeaza a fi calite timp de 5 minute la foc mediu pana cand se caramelizeaza putin.
  Asamblare: Pe blatul de intins se imprastie putina faina. Aluatul se imparte in 2 . Prima jumatate se intinde de circa 50 mm apoi se aseaza intr-o tava rotunda, apoi se pune umplutura si cea de-a doua bucata de aluat dupa modelul celei precedente. Se preseaza cu degetele marginile placintii urmand ca oul ramas sa se bata cu putin lapte si sa se unga placita. Inainte de a trimite placintica in cuptor, se vor face niste incizii mici pentru ca aburului sa ii fie permis sa iasa. Se poate servi cu frisca.


Related Posts:

  • Grilaj de zahar ars cu nuci / Caramelized nuts grid Ingrediente: 200 grame zahar 200 grame nuci sau migdale decojite 1 praf de sare 1 lingurita de scortisoara pudra Mod de preparare: Zaharul si scortisoara se caramelizeaza pana cand capata o culoare aurie. Intre timp nucil… Read More
  • Trufe cu vanilie / Vanilla tufflesIngrediente: 500 gr ciocolata neagra ( minim 57% cacao ) 200 gr ciocolata cu lapte 400 ml smantana dulce pentru frisca 35 gr unt moale ( minim 82% grasime ) 3 lingurite esenta de vanilie 5 cuisoare zdrobite coaja rasa de la … Read More
  • Cheesecake fara coacere / No oven cheesecake Ingrediente 300g biscuiti digestivi 10ml apa 400g mascarpone 200g unt rece 200 ml frisca lichida 150g lapte condensat 10g gelatina granulata Mod de preparare: Am inceput cu prepararea blatului, dand biscutii prin robotul d… Read More
  • Papanasi / Cheese donutsIngrediente: 200 grame branza de vaci 80 grame zahar 1 pliculet zahar vanilat 1/2 lingurita praf de copt 2 oua faina cat sa lege compozitia 200 grame smantana 4 linguri de zahar 2 lingurite esenta de rom ulei pentru prajit 1… Read More
  • Chocolate messIngrediente: Ganache de ciocolata: 400gr ciocolata amaruie ( 70% cacao) 400gr smantana grasa Crema mascarpone: 400 gr mascarpone 400 gr smantana pentru frisca 3 linguri zahar 1/2 lingura esenta de vanilie Bezele Mod de… Read More

0 recenzii:

Post a Comment