Fiindca este de sezon si mai mereu cand vine vorba de placinta cu mere mai nimeni nu se poate abtine, am pregatit o reteta de placinta cu mere putin mai altfel.
Ingredinete:
- 400g de faina
- 150g zahar
- 1pachet de unt
- 3 galbenusuri
- 1 varf de cutit de amoniac(sau praf de copt)
- 1 lingura de smantana
Mod de preparare:
Se amestec zaharul, untul, cele 3 galbenusuri si cu amoniacul stins in smantana(daca alegeti sa nu folositi smantana atunci puteti stinge amoniacul in zeama de lamaie). Apoi treptat se adauga faina si se framanta pana se va obtine o coca. Aluatul obtinut se imparte in 2. Prima bucata se va intinde cu sucitorul ( facaletul) si se va pune in tava ori tapetata ori cu hartie de copt. Se vor aseza merele calite ( intr-o cratita se pun merele pe foc cu 1 lingurita de unt, 1 lingurita de scortisoara pudra si 1 zahar vanilat. Daca merele sunt prea acre se mai adauga zahar dupa gust). Dupa asezarea merelor si imprastie putin gris pentru a lua din umiditatea acestora iar la final cea ce-a doua bucata de aluat se va da pe razatoarea mare si apoi se pun ¨taieteii¨ obtinuti peste mere. Se da la cuptorul incins 30-40 de minute.
Razalita cu mere
Related Posts:
Mousse de mango / Mango mousse Perfect rece, perfect cu frisca si fructe proaspete, perfect simplu, perfect cu pancakes. Cu un gust proaspat, un desert usor si rapid, care sigur este pe placul tuturor. Suficient sa il incerci o data. Vei fi cucerit pe lo… Read More
Pancake heartNu a fost nici Valentine's day, nici Dragobete, nici ziua lui, nici ziua mea, nici ziua noastra. A fost Champions league. Dar nu ai nevoie de un motiv anume sa il surpinzi nu? Ma plictisea meciul, deja ghicisem scorul c… Read More
Cheesecake fara coacere / No oven cheesecake Ingrediente 300g biscuiti digestivi 10ml apa 400g mascarpone 200g unt rece 200 ml frisca lichida 150g lapte condensat 10g gelatina granulata Mod de preparare: Am inceput cu prepararea blatului, dand biscutii prin robotul d… Read More
Banane prajite / Fried bananas La origine sunt chinezesti. Mie mi se pare ca sunt o garnitura perfecta pentru orice prajitura. Merg de asemenea si doar cu un topping de ciocolata sau frisca, astfel devenind rolul principal in farfurie.&nb… Read More
Chocolate messIngrediente: Ganache de ciocolata: 400gr ciocolata amaruie ( 70% cacao) 400gr smantana grasa Crema mascarpone: 400 gr mascarpone 400 gr smantana pentru frisca 3 linguri zahar 1/2 lingura esenta de vanilie Bezele Mod de… Read More
0 recenzii:
Post a Comment