Reteta aceasta este o reteta de origine asiatica, avand o combinatie de dulce, acrisor si iute. Nu necesita mult timp, iar datorita faptului ca unul dintre ingrediente este aluna, ajuta ca preparatul sa fie unul care ofera o stare de satietat pentru o buna perioada de timp. Asa ca:
Ingrrdiente pentru 4portii:
- Carne de porc 800g
- Castravete verde 1buc
- Alune de padure 100g
- Ceapa verde 4fire (se poate folosi si ceapa uscata, 1buc. potrivita)
- Morcov 1buc mare
- Sweet and sour sos (dupa gust) eu am pus aproximativ 1cescuta
- Soja sos ( asemenea si in cazul acesta)
- Chilli sos sau pasta de ardei iute( dupa gust, mie imi place picant)
- Amidon 2linguri.
Mod de preparare:
Taiem legumele strech, si le prajim in uleiul incims la foc mare. Carnea se taie julienne dupa care se prajeste si ea la foc mare, separat de legume. Cand legumele sunt suficient de calite adaugam sosurile si carnea prajita, apoi amidonul dizolvat intr-o jumatate de cana de apa. Cand sosul preparatului s-a ingrosat suficient se adauga alunele si castravetii si se mai lasa 5 minute pe foc, amestecandu-se incontinuu.
Eu am ales sa servesc acest preparat cu orez chinezesc.
Porc Gong-Bao
Related Posts:
Pui crocant cu cartofi zdrobiti si rosii la cuptor(Jamie Oliver)Asa cum ne-a obisnuit Jamie, retetele lui sunt intotdeauna fresh dar consistente. De inspirat m-am inspirat din aceasta reteta numai ca am adaptat-o la ce am avut prin bucatarie. … Read More
Porc Gong-BaoReteta aceasta este o reteta de origine asiatica, avand o combinatie de dulce, acrisor si iute. Nu necesita mult timp, iar datorita faptului ca unul dintre ingrediente este aluna, ajuta ca preparatul sa fie unul care ofera o … Read More
Friptura de porc inabusita Acest fel de mancare imi aduce aminte de mirosurile copilariei cand mergeam sa mancam tot familionul la bunica acasa si scotea parca de nicaieri o friptura, care avea mirosul precum gustul adica absolut divin. De dragul… Read More
Vita in sos de stridiiIngrediente/ portie: - 100 gr muschi de vita - 1 lingurita de sos de soia light - 1 lingurita si jumatate de sos de stridii - 1 varf de degete de zahar - sare si piper - 2 lingurite de ulei de arahide - 1 ardei chilli mic to… Read More
Paste bolognese Originea pastelor sau mai bine spus Spaghetelor Bolognese se afla bineinteles in Italia mai precis in Bologna. Sunt niste paste pe baza de carne tocata cu sos ragu ( termen care provine din linba franceza de la verbul ra… Read More
0 recenzii:
Post a Comment