Se spune ca pentru bucataria chinezeasca orezul este painea. Cred ca nu putin sunteti cei care savurati mancare chinezeasca si v-ati intrebat cel putin odata cum se prepara orezul acela lipicios. Va spun eu: Simplu si Rapid sunt cele 2 cuvinte carr il descriu, fara sa mai punem in calcul "Gustos"
Ingrediente pentru 4 persoane:
-500g orez basmatic
-4 fire de ceapa verde ( se poate folosi si ceapa uscata)
- 2 morcovi
- Soja sos
- Ulei
- Sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Intr-o cratita punem orezul la fiert in apa cam cu 1 palma mai sus decat nivelul orezului. Adaugam un capac incat orezul sa poata fierbe in abur pentru a deveni lipicios. Il lasam la fiert 20 de minute dupa care il lasam sa se odihneasca. Intre timp vom taia strech morcovul si ceapa, iar intr-o tigaie cu ulei incins le vom cali, prima oara ceapa si apoi morcovii. Cand sr va forma crusta specifica, adaugam putina apa fierbine(jumatate de cana) si orezul. La final putem pune sosul de soia si condimentele lasand preparatul inca 2-3 minute pe foc.
Aceasta garnitura merge de minune cu porc Gong-Bao cu puiul Szechuan sau vita Gan Bian.
Este absolut important sa gatim preparatul cu orezul basmatic!
Orez chinezesc
Related Posts:
Cus-cus cu 3 feluri de ardei / Cous-cous with 3 types of pepper Ingrediente: 1,5 canita cus-cus 1/2 ardei gras galben 1/2 ardei gras rosu 1/2 ardei iute verde 1/2 ceapa mica alba ulei sare piper Mod de preparare: Am tocat marunt ceapa si ardeiul iute, iar cel galben si cel rosu mai gr… Read More
Cus-cus cu ghimbir / Ginger cous-cousCus-cus-ul este de origine din tarile arabe, fiind gasit sub forma unor granule sferice, de diferite marimi,din faina de grau dur. Este unul dintre cele mai sanatoase produse pe baza de cereale. Este bogat in vitamine, … Read More
Bulete de cartofi cu mozzarellaIngrediente: 4-5 cartofi fierti 1 ou 150-200 grame mozzarella 2-3 linguri de faina Sare si piper (dupa gust, in loc de piper eu am folosit chilli) Pentru prajit: Ulei Faina si seminte de susan pentru prajit Mod de prepar… Read More
Orez chinezescSe spune ca pentru bucataria chinezeasca orezul este painea. Cred ca nu putin sunteti cei care savurati mancare chinezeasca si v-ati intrebat cel putin odata cum se prepara orezul acela lipicios. Va spun eu: Simplu si Rapid s… Read More
Orez prajit cu ouIngrediente/ portie: - 50 de grame orez bob lung - 1 ou - 1 lingura de ulei vegetal - 1 lingura de sos de soia dark Mod de preparare: Orezul se fierbe in apa cu sare, apoi se clateste intr-o sita, cu apa rece. Intr-un wok… Read More
0 recenzii:
Post a Comment