Originea pastelor sau mai bine spus
Spaghetelor Bolognese se afla bineinteles in Italia mai precis in Bologna. Sunt niste paste
pe baza de carne tocata cu sos ragu ( termen care provine din linba franceza de
la verbul ragoûter care inseamna - a stimula
apetitul). Autentica reteta de paste bolognese cuprinde un sos bogat obtinut
dintr-o mica cantitate de rosii cu carne cat cuprinde si alte ingrediente. Dar
secretele pastelor bolognese nu se opresc aici. La savoarea gustul mai
stau de altfel telina, ceapa si morcovii prajiti in ulei de masline
extravirgin si unt. Lasand ispita deoparte va prezint o reteta aproape
autentica de paste bolognese.
Ingrediente:
- 500g carne tocata de vita
- 1 ceapa potrivita
- 1/4 telina
- 2 morcovi
- 1 cana de vin alb
- 1 cana de smantana ( sau lapte )
- 4 rosii decojite si tocate ( sau o conserva de rosii intregi )
- unt
- ulei de masline
- sare
- Parmezan ras
Mod de preparare:
Ceapa, telina si morcovii se toaca marunt si se prajesc intr-un
strop de ulei si o lingura de unt. Cand acestea s-au calit se adauga carnea si
se calesc pana acestea devin maroni. Se va incorpora apoi smantana, iar apoi
vinul alb. In acest mod sosului i se va permite sa se reduca si va capata acel
gust bogat pe care toti dorim sa il obtinem. Cand a inceput putin sa se
ingroase se adauga rosiile tocate si inca o lingura de unt si sare daca mai
este nevoie. Dupa acest ultim pas, la foc mic se va amesteca continuu doar in
sensul acelor de ceas pana cand carnea incepe sa se faca bulgari. Intre timp
pastele se vor fierbe cu putina sare si ulei de masline. Pentru servire mie imi
place sa procedez in felul urmator: pun putin sos pe fundul farfuriei apoi
pastele fierbinti apoi sos din abundenta si la sfarsit o cantitate generoasa de
parmezan (ador parmezanul).Dar de data aceatsa nu am avut si am pus niste cascaval ras care in cele din urma s-a topit.
Questa è la mia ricetta della pasta alla bolognese. Buon appetito !
Fa mi si mie:))
ReplyDelete