Originea pastelor sau mai bine spus
Spaghetelor Bolognese se afla bineinteles in Italia mai precis in Bologna. Sunt niste paste
pe baza de carne tocata cu sos ragu ( termen care provine din linba franceza de
la verbul ragoûter care inseamna - a stimula
apetitul). Autentica reteta de paste bolognese cuprinde un sos bogat obtinut
dintr-o mica cantitate de rosii cu carne cat cuprinde si alte ingrediente. Dar
secretele pastelor bolognese nu se opresc aici. La savoarea gustul mai
stau de altfel telina, ceapa si morcovii prajiti in ulei de masline
extravirgin si unt. Lasand ispita deoparte va prezint o reteta aproape
autentica de paste bolognese.
Ingrediente:
- 500g carne tocata de vita
- 1 ceapa potrivita
- 1/4 telina
- 2 morcovi
- 1 cana de vin alb
- 1 cana de smantana ( sau lapte )
- 4 rosii decojite si tocate ( sau o conserva de rosii intregi )
- unt
- ulei de masline
- sare
- Parmezan ras
Mod de preparare:
Ceapa, telina si morcovii se toaca marunt si se prajesc intr-un
strop de ulei si o lingura de unt. Cand acestea s-au calit se adauga carnea si
se calesc pana acestea devin maroni. Se va incorpora apoi smantana, iar apoi
vinul alb. In acest mod sosului i se va permite sa se reduca si va capata acel
gust bogat pe care toti dorim sa il obtinem. Cand a inceput putin sa se
ingroase se adauga rosiile tocate si inca o lingura de unt si sare daca mai
este nevoie. Dupa acest ultim pas, la foc mic se va amesteca continuu doar in
sensul acelor de ceas pana cand carnea incepe sa se faca bulgari. Intre timp
pastele se vor fierbe cu putina sare si ulei de masline. Pentru servire mie imi
place sa procedez in felul urmator: pun putin sos pe fundul farfuriei apoi
pastele fierbinti apoi sos din abundenta si la sfarsit o cantitate generoasa de
parmezan (ador parmezanul).Dar de data aceatsa nu am avut si am pus niste cascaval ras care in cele din urma s-a topit.
Questa è la mia ricetta della pasta alla bolognese. Buon appetito !
Ciuperci cu sos de smantanaIngrediente (3 portii):
- 500 de grame de ciuperci Champignon proaspete
- 200 de grame smantana
- 6 catei de usturoi pisati
- 1 canita de ulei vegetal
- sare piper boia
Mod de preparare:
Se curata si se spala ciuperciile,…Read More
Vita in sos de stridiiIngrediente/ portie:
- 100 gr muschi de vita
- 1 lingurita de sos de soia light
- 1 lingurita si jumatate de sos de stridii
- 1 varf de degete de zahar
- sare si piper
- 2 lingurite de ulei de arahide
- 1 ardei chilli mic to…Read More
Porc cu fisticIngrediente:
Muschi de porc file
Piper proaspat macinat
Sare
Unt
Ulei
Fistic zdrobit/ macinat
Champignons proaspete
Mod de preparare:
Bucatile de muschi de porc file, le-am asezonat cu piper proaspat macinat, asezandu-l…Read More
Ciuperci la cuptorIngrediente (3 portii):
- 400 gr ciuperci Champignon proaspete
- 200 gr cascaval/ parmezan
- 200 gr prosciutto
- 4 catei de usturoi
- 2 canii cu apa
- sare, piper,boia
Mod de preparare:
Ciuperciile se curata si li se ind…Read More
De invatat mai am foarte multe, de avut nu am cele mai profi ustensile, dar am creat acest blog din pasiune in speranta ca am sa va insuflu si voua dorinta de a gati mai diversificat si mai mult acasa pentru ca eu ma las condusa de premisa "Happiness is homemade"
Fa mi si mie:))
ReplyDelete