27 October 2012

Paste bolognese

1



Originea pastelor sau mai bine spus Spaghetelor Bolognese se afla bineinteles in Italia mai precis in Bologna. Sunt niste paste pe baza de carne tocata cu sos ragu ( termen care provine din linba franceza de la verbul ragoûter care inseamna - a stimula apetitul). Autentica reteta de paste bolognese cuprinde un sos bogat obtinut dintr-o mica cantitate de rosii cu carne cat cuprinde si alte ingrediente. Dar secretele pastelor bolognese nu se opresc aici. La savoarea gustul mai  stau  de altfel telina, ceapa si morcovii prajiti in ulei de masline extravirgin si unt. Lasand ispita deoparte va prezint o reteta aproape autentica de paste bolognese.
                       

                     

                   Ingrediente:
- 500g carne tocata de vita
- 1 ceapa potrivita
- 1/4 telina
- 2 morcovi
- 1 cana de vin alb
- 1 cana de smantana ( sau lapte )
- 4 rosii decojite si tocate ( sau o conserva de rosii intregi )
- unt
- ulei de masline
- sare
- Parmezan ras


                      Mod de preparare:
    Ceapa, telina si morcovii se toaca marunt si se prajesc intr-un strop de ulei si o lingura de unt. Cand acestea s-au calit se adauga carnea si se calesc pana acestea devin maroni. Se va incorpora apoi smantana, iar apoi vinul alb. In acest mod sosului i se va permite sa se reduca si va capata acel gust bogat pe care toti dorim sa il obtinem. Cand a inceput putin sa se ingroase se adauga rosiile tocate si inca o lingura de unt si sare daca mai este nevoie. Dupa acest ultim pas, la foc mic se va amesteca continuu doar in sensul acelor de ceas pana cand carnea incepe sa se faca bulgari. Intre timp pastele se vor fierbe cu putina sare si ulei de masline. Pentru servire mie imi place sa procedez in felul urmator: pun putin sos pe fundul farfuriei apoi pastele fierbinti apoi sos din abundenta si la sfarsit o cantitate generoasa de parmezan (ador parmezanul).Dar de data aceatsa nu am avut si am pus niste cascaval ras care in cele din urma s-a topit.


Questa è la mia ricetta della pasta alla bolognese. Buon appetito ! 



Related Posts:

  • Ciuperci cu sos de smantanaIngrediente (3 portii): - 500 de grame de ciuperci Champignon proaspete - 200 de grame smantana - 6 catei de usturoi pisati - 1 canita de ulei vegetal - sare piper boia Mod de preparare: Se curata si se spala ciuperciile,… Read More
  • Vita in sos de stridiiIngrediente/ portie: - 100 gr muschi de vita - 1 lingurita de sos de soia light - 1 lingurita si jumatate de sos de stridii - 1 varf de degete de zahar - sare si piper - 2 lingurite de ulei de arahide - 1 ardei chilli mic to… Read More
  • Porc cu fisticIngrediente: Muschi de porc file Piper proaspat macinat Sare Unt Ulei Fistic zdrobit/ macinat Champignons proaspete Mod de preparare: Bucatile de muschi de porc file, le-am asezonat cu piper proaspat macinat, asezandu-l… Read More
  • Pui crocant cu cartofi zdrobiti si rosii la cuptor(Jamie Oliver)Asa cum ne-a obisnuit Jamie, retetele lui sunt intotdeauna fresh dar consistente. De inspirat m-am inspirat din aceasta reteta numai ca am adaptat-o la ce am avut prin bucatarie.            … Read More
  • Ciuperci la cuptorIngrediente (3 portii): - 400 gr ciuperci Champignon proaspete - 200 gr cascaval/ parmezan - 200 gr prosciutto - 4 catei de usturoi - 2 canii cu apa - sare, piper,boia Mod de preparare: Ciuperciile se curata si li se ind… Read More

1 comment: