03 March 2013

Brownie cake

0

Ingrediente:

Blat:
200 grame unt
3/4 cup zahar
2 lingurite extract de vanilie
5 oua
1+1/4 cup faina
1/4 cup cacao
1+1/2 lingurita praf de copt

Mentiune: 1 cup = 225 grame

Sirop:
2 cani de lapte dulce
1 conserva de lapte dulce condensat
200 grame ciocolata


Mod de preparare:

Untul zaharul si extractul de vanilie, se mixeaza foarte bine pana cand se obtine un amestec pufos, adaugandu-se apoi treptat cele 5 oua. Separat se amesteca faina, cacaoa si praful de copt, mai apoi incorporandu-se in primul amestec.
Cuptorul se va incalzi la 180ºC  iar daca beneficiati de cuptor cu ventilatie, 160ºC. Unge cu unt o forma rotunda de tort, si mai apoi toarna amestecul format, niveland suprafata deoarece are tendinta de a creste mai mult in mijloc. E copt cand scoti curat un betisor de lemn din blat. In mod normal ar trebui sa fie gata in 15 minute. Dupa ce l.ai scos din cuptor lasa-l sa se raceasca putin si apoi inteapal pe toata suprafata cu ajutorul unui betisor de frigarui.

Pentru sirop: Ingredientele pentru sirop se pun la foc mic, pana se topeste ciocolata. Lichidul obtinut, trebuie sa fie omogen fara aglomerari de ciocolata. Daca se formeaza mici aglomerari de cioco (de la lecitina) iti sugerez sa le strecori, inainte de a insiropa aluatul.

Ultima etapa consta in a pune siropul peste blat (inca in forma) si lasi sa se absoarba. Apoi il pui in frigider pentru 2-3 ore sa se raceasca complet.


Daca ai la indemana smantana de calitate, din aceea frantuzeasca, fa o frisca si.. pofta buna!



Related Posts:

  • Banane prajite / Fried bananas La origine sunt chinezesti.  Mie mi se pare ca sunt o garnitura perfecta pentru orice prajitura.  Merg de asemenea si doar cu un topping de ciocolata sau frisca, astfel devenind rolul principal in farfurie.&nb… Read More
  • Chocolate messIngrediente: Ganache de ciocolata: 400gr ciocolata amaruie ( 70% cacao) 400gr smantana grasa Crema mascarpone: 400 gr mascarpone 400 gr smantana pentru frisca 3 linguri zahar 1/2 lingura esenta de vanilie Bezele Mod de… Read More
  • Grilaj de zahar ars cu nuci / Caramelized nuts grid Ingrediente: 200 grame zahar 200 grame nuci sau migdale decojite 1 praf de sare 1 lingurita de scortisoara pudra Mod de preparare: Zaharul si scortisoara se caramelizeaza pana cand capata o culoare aurie. Intre timp nucil… Read More
  • Cheesecake fara coacere / No oven cheesecake Ingrediente 300g biscuiti digestivi 10ml apa 400g mascarpone 200g unt rece 200 ml frisca lichida 150g lapte condensat 10g gelatina granulata Mod de preparare: Am inceput cu prepararea blatului, dand biscutii prin robotul d… Read More
  • Papanasi / Cheese donutsIngrediente: 200 grame branza de vaci 80 grame zahar 1 pliculet zahar vanilat 1/2 lingurita praf de copt 2 oua faina cat sa lege compozitia 200 grame smantana 4 linguri de zahar 2 lingurite esenta de rom ulei pentru prajit 1… Read More

0 recenzii:

Post a Comment