24 January 2013

Cheesecake cu fructe de padure

2

Ingrediente:

- 500 grame branza de vacii ( se poate folosi orice alta branza cremoasa)
- 200 grame unt
- 2 pachete de biscuiti simplii
- 1/2 cutie de lapte dulce condensat
- 1 pliculet zahar vanilat
- 2 oua
- 200 gr iaurt
- zeama de la 1 lamaie
- 500 de grame fructe de padure
- 2 pliculete praf de gelatina rosie

Mod de preparare

Biscuitii se sfarama si se amesteca cu untul.  Intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt, se va creea o baza cu tot cu margini din amestecul mai devreme obtinut. se da la rece circa 15 minute. Intre timp, intr-un bol se va mixa laptepe pana se spumeaza, apoi se adauga branza de vaci si iaurtul, amestecandu-se usor. Trepat se incorporeaza ouale zaharul si zeama de lamaie. Baza se scoate de la frrigider, adaugandu-se crema de branza. Compozitia se da la cuptor cca. 40 de minute la foc mic. Cand e gata se lasa la frigider  50 de minute. Fructele de padure fie ele proaspete congelate sau din compot se aseaza pe intreaga suprafata a cheesecake-ului iar apoi se va turna gelatina peste. Se mai lasa la frigider inca 50 de minute dupa care este numai buna de servit.


Tips: Cheesecake-ul se va tine la frigider tot timpul.




Related Posts:

  • Banane prajite / Fried bananas La origine sunt chinezesti.  Mie mi se pare ca sunt o garnitura perfecta pentru orice prajitura.  Merg de asemenea si doar cu un topping de ciocolata sau frisca, astfel devenind rolul principal in farfurie.&nb… Read More
  • Cheesecake fara coacere / No oven cheesecake Ingrediente 300g biscuiti digestivi 10ml apa 400g mascarpone 200g unt rece 200 ml frisca lichida 150g lapte condensat 10g gelatina granulata Mod de preparare: Am inceput cu prepararea blatului, dand biscutii prin robotul d… Read More
  • Mousse de mango / Mango mousse Perfect rece, perfect cu frisca si fructe proaspete, perfect simplu, perfect cu pancakes. Cu un gust proaspat, un desert usor si rapid, care sigur este pe placul tuturor. Suficient sa il incerci o data. Vei fi cucerit pe lo… Read More
  • Chocolate messIngrediente: Ganache de ciocolata: 400gr ciocolata amaruie ( 70% cacao) 400gr smantana grasa Crema mascarpone: 400 gr mascarpone 400 gr smantana pentru frisca 3 linguri zahar 1/2 lingura esenta de vanilie Bezele Mod de… Read More
  • Pancake heartNu a fost nici Valentine's day, nici Dragobete, nici ziua lui, nici ziua mea, nici ziua noastra.  A fost Champions league. Dar nu ai nevoie de un motiv anume sa il surpinzi nu? Ma plictisea meciul, deja ghicisem scorul c… Read More

2 comments:

  1. 4 retete am vazut la tine pe blog si toate 4 sunt preferatele mele, sunt innebunita dupa cheesecake, iar fructele de padure sunt preferate mele :X N-am mai mancat de mult, cred ca o sa fac si eu saptamana viitoare, ti-a iesit minunat :*

    ReplyDelete