Ingrediente/ portie:
- 100 gr muschi de vita
- 1 lingurita de sos de soia light
- 1 lingurita si jumatate de sos de stridii
- 1 varf de degete de zahar
- sare si piper
- 2 lingurite de ulei de arahide
- 1 ardei chilli mic tocat ( depinde de gust)
- 1 lingurita de otet de orez
- 1 ceapa medie
- optional o mana de pastai de mazare ( mie nu imi place mazarea asa ca nu am folosit-o)
- 1 lingurta cu varf de amidon alimentar
Mod de preparare:
Carnea se taie in fasi subtiri si mici, se asezoneaza cu sare si piper dupa gust si se prajeste intr-o lingura de ulei de arahide la foc mare intr-o tigaie tip wok, dupa care se da la o farfurile. In aceeasi tigaie se pune restul uleiului ramas si se caleste ceapa impreuna cu ardeiul chilli tocat precum si pastaile de mazare . Int-un bol se vor amesteca toate celalalte ingrediente, care mai apoi se vor turna peste legumele din tigaie. Cand sosul incepe sa se ingroase, se adauga carnea in wok, lasandu-se la foc mediu-mare inca aproximativ 2 minute.
Tips! Ingredientele merg direct proportional cu numarul de portii pe care vreti sa il gatiti. Eu am ales sa servesc acest preparat alaturi de o garnitura de orez prajit cu ou.
Vita in sos de stridii
Related Posts:
Porc cu fisticIngrediente: Muschi de porc file Piper proaspat macinat Sare Unt Ulei Fistic zdrobit/ macinat Champignons proaspete Mod de preparare: Bucatile de muschi de porc file, le-am asezonat cu piper proaspat macinat, asezandu-l… Read More
Cotlet de porc cu sos picant / Pork chop with spicy sauceIngrediente: 2 bucati de cotlet de porc fara os 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 1 ardei iute verde 100 ml suc de rosii sos de chilli sare piper ulei Mod de preparare: Cotletele le-am sarat si pip… Read More
Cotlet de porc cu ananas caramelizat / Pork chop with caramelized pineapple Ingredinete: 2 bucati de cotlet de porc dezosat 1 cutie compot de ananas rondele 1 lingura zahar brun 1 lingura sos de tomate 1 lingura sos de soia 1/2 lingurita pasta de ardei iute sau sos de chilli ulei sare piper Mod de … Read More
Ciuperci cu sos de smantanaIngrediente (3 portii): - 500 de grame de ciuperci Champignon proaspete - 200 de grame smantana - 6 catei de usturoi pisati - 1 canita de ulei vegetal - sare piper boia Mod de preparare: Se curata si se spala ciuperciile,… Read More
Muschi de porc in crusta de alune / Pork chop in peanut crustSursa de inspiratie: Chef Catalin Scarlatescu Ingrediente: muschi de porc feliat 1 cana de alune 1 cana de nuci 1 sfecla rosie medie Mod de preparare: Muschiul l-am sarat si piperat si l-am lasat sa stea putin ( 10-15 mi… Read More
O Doamne :X Asta da mancare, mi s-a facut pofta acum :)) Trebuie sa ma duc sa-mi iau un sos de soia ca e pe terminate al meu, cred ca e timpul sa-mi fac o portie, n-am mai mancat de mult :D Arata delicios :*
ReplyDelete