Ingrediente:
- 2 oua
- 2 lingurite unt
- 2 cepe verzi taiate bucatele
- 3 ciuperci taiate feliute
- piper negru
- 1 ardei rosu taiat fasii
- bacon taiat julien
Mode
de preparare:
Se topeste o lingurita de unt intr.-o tigaie mica la foc mediu se adauga
ceapa ardeiul gras si ciuperciile. Se gateste amestecul de legume pana se
inmoaie cand sunt gata se adauga si baconul sarea si piperul. Intre timp se bat ouale adaugandu-se dupa
gust sare si piper. Tigata se incalzeste din nou de data aceasta la foc
mediu-mare. Se adauga si ultima lingurita de unt iar cand acesta un se mai
spumeaza se adauga ouale batute, se lasa in tigaie fara sa se amestece timp de
30 de secunde ca ouale sa prinda forma tigaii. Se ridica oul prajit incepand cu
margiinile astfel incat oul care inca este crud sa intre in contact cu tigaia
fierbinte. Se continua cu o miscare in sensul acelor de ceas inclinat a tigaii
ca tot oul crud sa se prajeasca. Dupa aproximativ 2 minute dupa ce oul a fost
adaugat in tigaie astfel incat partea de sus inca este relativ moale si umeda
se ia umplutura facuta si se distribuie pe o jumatate din omleta astfel incat
cealalta jumtate ramasa goala sa poate inveli umplutura. Dupa ce acest procedeu
este gata, omleta este gata de servit.
0 recenzii:
Post a Comment