08 February 2015

Cotlet de porc cu sos de miere / Pork chop with honey sauce

0


Mie de fel nu prea imi place mierea si de multe ori cand am auzit de preparate cu miere am batut in retragere. 
De o perioada incerc sa trec peste aceste bariete de a nu manca anumite preparate, incercand sa imi diversific pe cat se poate alimentatia. Oricum pe langa acest fapt nu pot sa renunt la carne si nici nu am sa renunt vreodata. Asadar....pentru 2 portii.


Ingrediente:
2 bucati de cotlet de porc
50ml otet
2 linguri miere
1 ceapa mica rosie
1 crenguta rozmarin
2 catei de usturoi
1 lingura de unt
sare
piper

Mod de preparare:
Cotletele le-am sarat, piperat si dat cu putin ulei pe ambele parti. Le-am pus deoparte si le-am lasat sa isi faca de cap. 
Intre timp, am tocat ceapa marunt, am zdrobit usturoiul si le-am calit intr-o tigaie de ceramica fara ulei. Cand s-au inmuiat, am adaugat otetul, mierea, rozmarinul si le-am lasat sa fiarba pana au scazut putin. Sosul l-am strecurat dupa care l-am amestecat cu untul. 
Cu aproximativ 6 minute inainte sa termin prepararea sosului, am incins tigaia grill si am prajit cotletele cate 3 minute pe fiecare parte.
Le-am servit cu garnitura de orez cu bob lung amestecat cu ardei gras rosu taiat grosier si usor calit pe gratar langa cotlete.

Personally i do not like honey and every time i heard about the dishes with honey i gave  up. 
From a period i try to get over those barriers and try to diversify my alimentation. Anyway i can't give up on meat and i never will. So... for 2 serves. 

Ingredients:
2pcs pork chop
50ml  vinegar
2 tablespoon honey
1 small red onion
1 twig of rosemary
2 clove of garlic
1 tablespoon of butter
salt
pepper

Preparation:
I give salt, pepper and oli to the pork chops and leave them to rest. 
In this time, i finely chopped the onion and garlic and fry them in a ceramics pan without oil. After they got soften, i added the vinegar, honey and rosemary and let them boil until the sauce has reduced. I strain the sauce and mix the butter in it.
With aprox. 6 minutes before the sauce was ready i heat the grill pan and fry the pork chops for 3 minutes each side.
I served the chops with long grain rice mixed with big slices of grill fried red capsicum.



Related Posts:

  • Cotlet de porc cu ananas caramelizat / Pork chop with caramelized pineapple Ingredinete: 2 bucati de cotlet de porc dezosat 1 cutie compot de ananas rondele 1 lingura zahar brun 1 lingura sos de tomate 1 lingura sos de soia 1/2 lingurita pasta de ardei iute sau sos de chilli ulei sare piper Mod de … Read More
  • Ciuperci la cuptorIngrediente (3 portii): - 400 gr ciuperci Champignon proaspete - 200 gr cascaval/ parmezan - 200 gr prosciutto - 4 catei de usturoi - 2 canii cu apa - sare, piper,boia Mod de preparare: Ciuperciile se curata si li se ind… Read More
  • Ciuperci cu sos de smantanaIngrediente (3 portii): - 500 de grame de ciuperci Champignon proaspete - 200 de grame smantana - 6 catei de usturoi pisati - 1 canita de ulei vegetal - sare piper boia Mod de preparare: Se curata si se spala ciuperciile,… Read More
  • Cotlet de porc cu sos picant / Pork chop with spicy sauceIngrediente: 2 bucati de cotlet de porc fara os 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 1 ardei iute verde  100 ml suc de rosii sos de chilli sare piper ulei Mod de preparare: Cotletele le-am sarat si pip… Read More
  • Porc cu fisticIngrediente: Muschi de porc file Piper proaspat macinat Sare Unt Ulei Fistic zdrobit/ macinat Champignons proaspete Mod de preparare: Bucatile de muschi de porc file, le-am asezonat cu piper proaspat macinat, asezandu-l… Read More

0 recenzii:

Post a Comment