08 February 2015

Ciorba de vacuta / Beef soup

1

Traditionala ciorba de vacuta, Buna calda servita cu ardei iute si smantana langa. Bogata in legume dar si in carnita :). 

Ingrediente pentru 4 portii

Ingrediente:
200gr pulpa de vita cubulete
1 ceapa medie 
1 morcov
1 ardei gras 
1 telina mica 
1 radacina de patrunjel 
2 cartofi taiati cubulete
1/4 varza tocata fasii
suc de rosii
sare
piper
boia
ulei


Mod de preparare:
Carnea cubulete am pus-o la fiert in apa cu sare si am adunat spuma ori de cate ori a fost nevoie pana cand aceasta s-a fiert. 
Intr-o tigaie am prajit putin ceapa in ulei cu sare boia. Am adaugat amestecul in oala in care carnea fierbea.
Am tocat marut morcovul, ardeiul gras, telina, radacina de patrunjel.Le-am adaugat dupa cum urmeaza:
Morcovul, telina si patrunjeul, dupa 5 minute, ardeiul gras si cartofii, dupa inca 5 minute varza. Timpul total este de 25 de minute de fierbere de la adaugarea radacinoaselor. In ultimele 10 minute de fierbere am adaugat sucul de rosii dupa gust si am asezonat cu sare si piper. 


Best served with cream and chilli pepper. Rich in vegetables but also in meat. :)
Ingredients for 4 serves.

Ingredients:
200gr cubic chopped beef pulp
1 medium onion
1 carrot
1 capsicum
1 small celery
1 parsley root
2 cubic chopped potatoes
1/4 strips chopped cabbage
tomatoes juice
salt
pepper
paprika
oil

Preparation:
In a pot i put the beef pulp to boil in water with salt and gather the scum every time it needs. 
In a pan i fried the onion with oil salt and paprika. The mix i addend in the pot .
I  finely chopped the carrot, capsicum, celery and parley root, and add those like:
The carrot, celery and parley root, after 5 minutes, capsicum and potatoes. After 5 minutes more, the cabbage. The total boil time is 25 minutes after the i added the roots vegetables. In the last 10 minutes of boil i added the tomatoes juice and salt and pepper as my taste. 

Cotlet de porc cu sos de miere / Pork chop with honey sauce

0


Mie de fel nu prea imi place mierea si de multe ori cand am auzit de preparate cu miere am batut in retragere. 
De o perioada incerc sa trec peste aceste bariete de a nu manca anumite preparate, incercand sa imi diversific pe cat se poate alimentatia. Oricum pe langa acest fapt nu pot sa renunt la carne si nici nu am sa renunt vreodata. Asadar....pentru 2 portii.


Ingrediente:
2 bucati de cotlet de porc
50ml otet
2 linguri miere
1 ceapa mica rosie
1 crenguta rozmarin
2 catei de usturoi
1 lingura de unt
sare
piper

Mod de preparare:
Cotletele le-am sarat, piperat si dat cu putin ulei pe ambele parti. Le-am pus deoparte si le-am lasat sa isi faca de cap. 
Intre timp, am tocat ceapa marunt, am zdrobit usturoiul si le-am calit intr-o tigaie de ceramica fara ulei. Cand s-au inmuiat, am adaugat otetul, mierea, rozmarinul si le-am lasat sa fiarba pana au scazut putin. Sosul l-am strecurat dupa care l-am amestecat cu untul. 
Cu aproximativ 6 minute inainte sa termin prepararea sosului, am incins tigaia grill si am prajit cotletele cate 3 minute pe fiecare parte.
Le-am servit cu garnitura de orez cu bob lung amestecat cu ardei gras rosu taiat grosier si usor calit pe gratar langa cotlete.

Personally i do not like honey and every time i heard about the dishes with honey i gave  up. 
From a period i try to get over those barriers and try to diversify my alimentation. Anyway i can't give up on meat and i never will. So... for 2 serves. 

Ingredients:
2pcs pork chop
50ml  vinegar
2 tablespoon honey
1 small red onion
1 twig of rosemary
2 clove of garlic
1 tablespoon of butter
salt
pepper

Preparation:
I give salt, pepper and oli to the pork chops and leave them to rest. 
In this time, i finely chopped the onion and garlic and fry them in a ceramics pan without oil. After they got soften, i added the vinegar, honey and rosemary and let them boil until the sauce has reduced. I strain the sauce and mix the butter in it.
With aprox. 6 minutes before the sauce was ready i heat the grill pan and fry the pork chops for 3 minutes each side.
I served the chops with long grain rice mixed with big slices of grill fried red capsicum.



Supa crema de parmezan / Parmesan soup

2

Parmezanul provine din Italia, mai exact din zona Parma, de acolo si numele parmezanului original, Parmigiano-Reggiano.
Este un tip de branza tare, cu un gust usor sec, folosibil in multe preparate. 
Supa aceasta are un gust puternic de parmezan, perfecta servita fierbinte in zilele de iarna alaturi de bacon prajit si crutoane, fiind foarte consistenta. 

Din masurile pe care le-am folosit, au iesit 4 portii de supa.

Ingrediente:
200gr parmigiano-reggiano
500ml lapte
500ml smantana dulce
250ml supa de pui
40gr unt
1 ceapa alba medie
sare 
piper


Mod de preparare:
Intr-o craticioara am pus untul la topit, dupa care am calit ceapa taiata marunt pana s-a inmuiat, am adaugat laptele, smantana si supa, iar dupa ce au inceput sa fiarba parmezanul dat pe razatoarea. Dupa ce parmezanul, s-a topit am dat supa prin blender, am strecurat-o dupa care am mai dat-o la foc pana a inceput sa fiarba. Am asezonat-o dupa gust cu sare si piper. 

The origin of parmesan is Italy, more accurate, from Parma. This is the reason of the name of parmesan which is, Parmigiano-Reggiano.
It is a hard type of cheese with a dry taste, which perfectly fit with so many dishes.
This soup has a strong taste of parmesan, perfect served with fried bacon and croutons in cold days of winter. 

The measuremens that i used are for 4 serves.

Ingredints:
200gr parmigiano-reggiano
500ml milk
500ml cream
250ml chicken soup
40gr butter
1 medium white onion
salt 
pepper


Preparation:
In a pot, melt the butter and then fry the small chopperd onion until it softens, add milk, cream and soup. Leave them until begin to boil, then add the parmesan and left until it's will melt. Beld and strain, aflter give it another boil salt and pepper. 

04 February 2015

Cheesecake fara coacere / No oven cheesecake

0

Ingrediente

300g biscuiti digestivi
10ml apa
400g mascarpone
200g unt rece
200 ml frisca lichida
150g lapte condensat
10g gelatina granulata

Mod de preparare:

Am inceput cu prepararea blatului, dand biscutii prin robotul de bucatarie pentru a-i faramita, dupa care i-am framantat cu mana impreuna cu untul taiat bucatele si apa, pana cand am obtinut un aluat sfaramicios.
Intr-o tava acoperita de o folie de plastic, am dat aluatului forma de tava dupa care l-am bagat in congelator pana cand am facut crema.

Am inceput cu gelatina, care am pus-o la hidratat in 50ml apa rece, dupa care am dat-o la bain-marie pana s-a lichefiat.
Frisca am batut-o pana s-a intarit, dupa care am bagat-o in blender impreuna cu branza mascarpone si laptele condensat. Le-am mixat bine dupa care am adaugat gelatina si am mai mixat puternic 2 minute.

Compozitia obtinuta am adaugat-o peste aluatul de biscuiti si am mutat tava in frigider peste noapte.

Am servit alaturi de banane prajite si sos de kiwi cu menta.

25 January 2015

Piept de pui in sos de portocale / Chicken breast in orange sauce

0

Ingrediente:

200gr piept de pui
sucul de la 2 portocale
coaja rasa de la 1 portocala
1 bucata cat o nuca de ghimbir
amidon
sare
piper
ulei

Mod de preparare

Pieptul de pui l-am taiat bucati si l-am dat prin sare, piper, amidon, caja de portocala si ghimbir ras. L-am prajit in ulei, apoi am stins totul cu sucul de portocale. Am mai lasat tigaia pe foc pana s-a ingorsat sosul.
La servire am presarat ardei iute rosu tocat.


24 January 2015

23 January 2015

Muschi de porc in crusta de alune / Pork chop in peanut crust

3

Sursa de inspiratie: Chef Catalin Scarlatescu

Ingrediente:

muschi de porc feliat
1 cana de alune
1 cana de nuci
1 sfecla rosie medie


Mod de preparare:

Muschiul l-am sarat si piperat si l-am lasat sa stea putin ( 10-15 minute) inainte sa il frig pe gratar. Sfecla am taiat-o bucati si am pus-o la fiert. Cand s-a fiert am scurs-o si am dat-o prin blender apoi prin sita. L-am asezat pe o farfurie sa ma astepte.
Crusta am facut-o din nuci si alune maruntite prin blender si amestecate cu sare si piper, apoi le-am prajit in foarte putin ulei.
Pentru a forma crusta, am dat carnea prin jeleul de sfecla apoi prin alunele zdrobite.
L-a servit alaturi de cartofi natur si coulis de ardei.


Inspiration: Chef Catalin Scarlatescu

Ingredients:

pork chops
1 cup of peanuts
1 cup of nuts
1 medium red beet


Preparation:

I gave salt and pepper on the pork chops and let them on a plate for 10-15 minutes before grilling.
I chopped and boil the beet, then i throw the water, blend and strain it. 
For the crust i blend peanuts and nuts with salt and pepper and fry in a pan with a little bit of oil.
To make the crust, i gave the chops through the beet jelly and after through  peanuts.
I serve the dish with boiled potatoes and capsicum coulis.