24 January 2013

Omleta Denver

0


                Ingrediente:
- sare
- 2 oua
- 2 lingurite unt
- 2 cepe verzi taiate bucatele
- 3 ciuperci taiate feliute
- piper negru
- 1 ardei rosu taiat fasii
- bacon taiat julien

                Mode de preparare:

       Se topeste o lingurita de unt intr.-o tigaie mica la foc mediu se adauga ceapa ardeiul gras si ciuperciile. Se gateste amestecul de legume pana se inmoaie cand sunt gata se adauga si baconul sarea si piperul.  Intre timp se bat ouale adaugandu-se dupa gust sare si piper. Tigata se incalzeste din nou de data aceasta la foc mediu-mare. Se adauga si ultima lingurita de unt iar cand acesta un se mai spumeaza se adauga ouale batute, se lasa in tigaie fara sa se amestece timp de 30 de secunde ca ouale sa prinda forma tigaii. Se ridica oul prajit incepand cu margiinile astfel incat oul care inca este crud sa intre in contact cu tigaia fierbinte. Se continua cu o miscare in sensul acelor de ceas inclinat a tigaii ca tot oul crud sa se prajeasca. Dupa aproximativ 2 minute dupa ce oul a fost adaugat in tigaie astfel incat partea de sus inca este relativ moale si umeda se ia umplutura facuta si se distribuie pe o jumatate din omleta astfel incat cealalta jumtate ramasa goala sa poate inveli umplutura. Dupa ce acest procedeu este gata, omleta este gata de servit. 

0 recenzii:

Post a Comment