08 January 2015

Trufe cu vanilie / Vanilla tuffles

0

Ingrediente:

500 gr ciocolata neagra ( minim 57% cacao )
200 gr ciocolata cu lapte
400 ml smantana dulce pentru frisca
35 gr unt moale ( minim 82% grasime )
3 lingurite esenta de vanilie
5 cuisoare zdrobite
coaja rasa de la o portocala
sucul de la 1 jumatate de portocala

Mod de preparare:

Pentru inceput, intr-un vas am  topit ciocolata. In acelasi timp intr-un alt vas am pus la incalzit smantana, cisoarele, esenta de vanilie si coaja de portocala si sucul de portocala,
Cand ciocolata s-a topit iar amestecul de smatana este cald, am omogenizat cu o lingura de lemn smantana in ciocolata, dupa care am adaugat untul.
Compozitia am pus-o intr-o tava acoperita cu hartie de copt si am dat-o la congelator 2 ore si 20 de minute.
La final cu ajutorul unei lingurite am luat compozitie facand niste bilute  pe care le-am dat prin multa cacao ca sa nu se lipeasca.

Tips: La pasul in care m-am apucat sa modelez trufele am folosit o pereche de manusi chirurgicale pentru ca de la caldura mainilor, compozitia de trufe se v-a topi usor, ducand la un mic haos de ciocolata.


Ingredients:

500 gr dark chocolate ( minimum 57% cacao )

200 gr milk chocolate 
400 ml sweet cream for whipped cream
35 gr melt butter ( minimum 82% fat )
3 teaspoons vanilla essence 
5 chopped pimento
zest from an orage
juice from 1/2 orange

Preparation:


For beginning i melted the chocolate. In the same time i heat in a pan  the cream, pimento, vanilla essence, orange zest and the juice. 

When the chocolate was melt i  incorporate the cream mix and added the butter, and mixed all together with a wood spoon. 
I gave the mix to the freezer for 2h20min. 
At the final with a teaspoon i made small balls covered with cacao powder to avoid the bonding.


Tips: At the final step i used 1 pair of surgical gloves, because of the body heat the truffles will start to melt and create a small  chocolate chaos.


0 recenzii:

Post a Comment