29 October 2012

Apple pie

0

           Reteta aceasta este reteta mea de placinta cu mere americanizata .. ei bine nu e chiar ca un apple pie adevarat dar duce spre asa ceva

                                  Ingrediente:

     1. Pentru aluat

- 250 gr. faina
- 50 gr. zahar
- putina sare
- 1 lamaie
- 125 gr. unt
- 2 oua
- 1/2 canita de lapte rece

    2. Pentru umplutura

- 4-5 mere mijlocii
- zahar brun dupa gust
- scortisoara de asemenea dupa gust
- 1/2 lingurita de ghimbir pudra sau proaspat ras
- 1/2 lamaie


                                  Mod de preparare:
   Aluatul:  Se poate face cu robotul de bucatarie sau de mana. Eu prefer varianta a 2 dar daca sunt pe graba si vreau ca totul sa fie mai rapid practic prima varianta. Pentru inceput se cerne faina intr-un castron dupa care se adaga zaharul sarea si coaja rasa de la lamaie. Untul se taie in bucatele si se incorporeaza in cele precedent mentionate, framantandu-se pana aluatul devine unul sfaramicios. Apoi se adauga 1 ou si laptele si se framanta pentru ca acestea sa se incorporeze si aluatul devine un intreg si se desprinde de le mana. Ajunsi in acest punct aluatul se inveleste in folie alimentara si se pune la frigider pana cand umplutura este preparata si complet racita.
  Umplutura: Merele se curata de coaja si se taie feliute, urmand a fi puse intr.o cratita impreuna cu zaharul, ghimbirul si scortisoara. Coaja de la jumatatea de lamaie se rade si se adauga iar sucul stros si de asemenea si el adaugat peste mere.Merele urmeaza a fi calite timp de 5 minute la foc mediu pana cand se caramelizeaza putin.
  Asamblare: Pe blatul de intins se imprastie putina faina. Aluatul se imparte in 2 . Prima jumatate se intinde de circa 50 mm apoi se aseaza intr-o tava rotunda, apoi se pune umplutura si cea de-a doua bucata de aluat dupa modelul celei precedente. Se preseaza cu degetele marginile placintii urmand ca oul ramas sa se bata cu putin lapte si sa se unga placita. Inainte de a trimite placintica in cuptor, se vor face niste incizii mici pentru ca aburului sa ii fie permis sa iasa. Se poate servi cu frisca.


0 recenzii:

Post a Comment