21 October 2012

Razalita cu mere

0

Fiindca este de sezon si mai mereu cand vine vorba de placinta cu mere mai nimeni nu se poate abtine, am pregatit o reteta de placinta cu mere putin mai altfel.


                    Ingredinete:
- 400g de faina
- 150g zahar
- 1pachet de unt
- 3 galbenusuri
- 1 varf de cutit de amoniac(sau praf de copt)
- 1 lingura de smantana

                    Mod de preparare:

Se amestec zaharul, untul, cele 3 galbenusuri si cu amoniacul stins in smantana(daca alegeti sa nu folositi smantana atunci puteti stinge amoniacul in zeama de lamaie). Apoi treptat se adauga faina si se framanta pana se va obtine o coca. Aluatul obtinut se imparte in 2. Prima bucata se va intinde cu sucitorul ( facaletul) si se va pune in tava ori tapetata ori cu hartie de copt. Se vor aseza merele calite ( intr-o cratita se pun merele pe foc cu 1 lingurita de unt, 1 lingurita de scortisoara pudra si 1 zahar vanilat. Daca merele sunt prea acre se mai adauga zahar dupa gust). Dupa asezarea merelor si imprastie putin gris pentru a lua din umiditatea acestora iar la final cea ce-a doua bucata de aluat se va da pe razatoarea mare si apoi se pun ¨taieteii¨ obtinuti peste mere. Se da la cuptorul incins 30-40 de minute.

0 recenzii:

Post a Comment