29 October 2012

Friptura de porc inabusita

0

 Acest fel de mancare imi aduce aminte de mirosurile copilariei cand mergeam sa mancam tot familionul la bunica acasa si scotea parca de nicaieri o friptura, care avea mirosul precum gustul adica absolut divin. De dragul copilariei, m-am apucat sa testez si sa incerc pana cand ating perfectul, pentru ca de fiecare data cand dorim o reintoarcere in casa bunicii sa  o gasim in acesta farfurie.

                            Ingrediente:
- 500 gr. carne de porc preferabil pulpa
- 50 gr. ulei
- 1/2 lingura cu boia
- 1/2 lingurita cu piper
- 1/2 lingurita cu vegeta
-  3 catei de usturoi pisati
- de 4 ori cate jumatate de cana cu apa

                             Mod de preparare:

   Se taie bucatii de carne cam de 5 cm grosime, iar apoi se bat ca si bucatiile de carne de snitele. Se pune uleiul intr-o cratita apoi se aseaza carnea, care se condimenteaza cu condimentele mai sus mentionate adaugangu-se si usturoiul, apoi o jumatate de cana de apa. Carnea se acopera cu un capac si se pune la foc mic timp de 30-40 de minute timp in care se adauga pe rand cele 3 jumatati de cana cu apa. Se poate servi cu piure  si salata de varza rosie murata.


0 recenzii:

Post a Comment