10 November 2012

Placinte

0

        Ingrediente

- 1kg de faina
- 1 cub de drojdie
- 2 oua
- 400ml apa calduta
- 2 linguri rase cu zahar
- 50ml ulei ( se poate folosi si ulei de masline)
- 1/2 lingura cu sare
- Umplutura pentru placinte ( branza de burduf, carne, varza calita, gem, magiun, ciocolata)

          Mod de preparare:

   Se face o maia din drojdie 1 lingura cu  zahar 2 linguri cu varf cu faina si putina apa calduta, dupa care se lasa sa creasca. Intr-un castron mare se cerne restul de faina adaugandu-se apoi in mijloc cele 2 oua, lingura ramasa cu zahar si sarea. Se amesteca pana acestea din urma sunt incorporate in faina si apoi se adauga maiaua crescuta. Se framanta si se adauga treptat apa pana cand aluatul devine unul de textura medie ( nu trebuie framantat atat de mult ca si aluatul de cozonac). Se lasa sa creasca cca. 40 de minute apoi placintelor li se va adauga umplutura, urmand a fi prajite in baie de ulei.


0 recenzii:

Post a Comment