21 November 2012

Pui crocant cu cartofi zdrobiti si rosii la cuptor(Jamie Oliver)

0

Asa cum ne-a obisnuit Jamie, retetele lui sunt intotdeauna fresh dar consistente. De inspirat m-am inspirat din aceasta reteta numai ca am adaptat-o la ce am avut prin bucatarie.

                              Ingrediente:

- 6 cartofi medii
- 6 pulpe de pui dezosate
- 1 rosie mare
- o mana de oregano proaspat
- sare piper ulei de masline
- putin otet balsamic

                             Mod de preparare:

 Cuptorul se preincalzeste la temperatura maxima. Cartofii curatati se pun la fiert in apa cu sare. Intre timp pulpele de pui se taie bucatele si se pun la prajit pana cand sunt aproape prajite. Cand cartofii sunt aproape fierti, rosiei i se vor face niste incizii si se va alatura cartofiilor pentru a o oparii.

Cand s-au fiert cartofii, se scurg de apa si se zdrobesc cu buricul degetului.

Rosia se decojeste si se taie in bucati potrivite. Intr-un mojar se freaca oregano cu sare pana cand iese culoarea, apoi se adauga 4 linguri de ulei de masline 2 linguri de otet si putin piper, apoi se amesteca foarte bine.

Carnea rosiile si cartofii se amesteca bine impreuna adaugandu-se si sosul, iar apoi se pun intr-o tava intr-un singur strat presarandu-se peste toata suprafata oregano proaspat,

 lasandu-se la cuptor 40 de minute sau pana cand totul capata o culoare aurie la suprafata.


0 recenzii:

Post a Comment