21 November 2012

Tarta usoara de ciocolata ( Donna Hay)

0

Nu pot spune nimic mai mult decat, un adevarat deliciu aceasta tarta

                  Ingrediente:

- 125gr unt
- 375gr ciocolata amaruie (in bucati)
- 175gr zahar brun
- 1 canita de faina
- 2 linguri de lapte
- 1 cana sau 120 gr de migdale macinate
- 5 oua
- cacao pentru decor

                  Mod de preparare

      Cuptorul se preincalzeste la 170ÂșC. Ciocolata si untul se pun intr-un bol si se topesc la cuptorul cu microunde. Eu sincer am folosit aragazul. Dupa ce acestea sunt topite, se adauga zaharul, faina si migdalele si se omogenizeaza.

                                         

 Dupa acest pas se incorporeaza si ouale pe rand amestecandu-se bine.

Tava se tapeteaza cu hartie de copt



 deoarece se va obtine o pasta destul de lipicioasa iar deasupra compozitiei pe post de capac se va pune folie de aluminiu, dandu-se la cuptor pentru cca. 40 de minute. Dupa ce s-a scos din cuptor se da la rece 2 ore. Se pudreaza intreaga suprafata cu cacao si se va taia cu ajutorul unui cutit incalzit.




0 recenzii:

Post a Comment