22 November 2012

Clatite pentru incepatori

0

Reteta asta o stiu de la bunica mea si mi-a spus ca atunci cand o sa vreau pentru prima oara sa fac clatite sa incerc aceasta reteta pentru ca nu mi se vor lipi si nu voi fi dezamagita. Asa ca daca nu ati mai facut niciodata clatite dar vreti sa incercati, cu caldura va recomand aceasta reteta.

                                  Ingrediente:

- 250 gr lapte 
- 50 gr unt
- 125gr faina
- 3 oua 
- 20 gr zahar

                                  Mod de preparare:


   Untul si laptele se pun intr-o clatita la foc pana cand untul se topeste si se omogenizeaza dar atentie sa nu inceapa sa clocoteasca. Se lasa la odihnit pana se raceste. Intr-un castron vom amesteca ouale cu zaharul, adaugand treptat faina iar apoi laptele pana se omogenizeaza. Cu ajutorul unui polonic se va turna intr-o tigaie cu putin ulei incins, cate o doza de 2 polonice mici respectiv unul mare. Cand partea necoapta devine de culoare mata, clatita se va intoarce pentru a fi prajita si partea respectiva.


0 recenzii:

Post a Comment