19 October 2012

Orez chinezesc

0

Se spune ca pentru bucataria chinezeasca orezul este painea. Cred ca nu putin sunteti cei care savurati mancare chinezeasca si v-ati intrebat cel putin odata cum se prepara orezul acela lipicios. Va spun eu: Simplu si Rapid sunt cele 2 cuvinte carr il descriu, fara sa mai punem in calcul "Gustos"

Ingrediente pentru 4 persoane:
-500g orez basmatic
-4 fire de ceapa verde ( se poate folosi si ceapa uscata)
- 2 morcovi
- Soja sos
- Ulei
- Sare si piper dupa gust

Mod de preparare:
Intr-o cratita punem orezul la fiert in apa cam cu 1 palma mai sus decat nivelul orezului. Adaugam un capac incat orezul sa poata fierbe in abur pentru a deveni lipicios. Il lasam la fiert 20 de minute dupa care il lasam sa se odihneasca. Intre timp vom taia strech morcovul si ceapa, iar intr-o tigaie cu ulei incins le vom cali, prima oara ceapa si apoi morcovii. Cand sr va forma crusta specifica, adaugam putina apa fierbine(jumatate de cana) si orezul. La final putem pune sosul de soia si condimentele lasand preparatul inca 2-3 minute pe foc.

Aceasta garnitura merge de minune cu porc Gong-Bao cu puiul Szechuan sau vita Gan Bian.

Este absolut important sa gatim preparatul cu orezul basmatic!

0 recenzii:

Post a Comment