08 January 2015

Trufe cu vanilie / Vanilla tuffles

0

Ingrediente:

500 gr ciocolata neagra ( minim 57% cacao )
200 gr ciocolata cu lapte
400 ml smantana dulce pentru frisca
35 gr unt moale ( minim 82% grasime )
3 lingurite esenta de vanilie
5 cuisoare zdrobite
coaja rasa de la o portocala
sucul de la 1 jumatate de portocala

Mod de preparare:

Pentru inceput, intr-un vas am  topit ciocolata. In acelasi timp intr-un alt vas am pus la incalzit smantana, cisoarele, esenta de vanilie si coaja de portocala si sucul de portocala,
Cand ciocolata s-a topit iar amestecul de smatana este cald, am omogenizat cu o lingura de lemn smantana in ciocolata, dupa care am adaugat untul.
Compozitia am pus-o intr-o tava acoperita cu hartie de copt si am dat-o la congelator 2 ore si 20 de minute.
La final cu ajutorul unei lingurite am luat compozitie facand niste bilute  pe care le-am dat prin multa cacao ca sa nu se lipeasca.

Tips: La pasul in care m-am apucat sa modelez trufele am folosit o pereche de manusi chirurgicale pentru ca de la caldura mainilor, compozitia de trufe se v-a topi usor, ducand la un mic haos de ciocolata.


Ingredients:

500 gr dark chocolate ( minimum 57% cacao )

200 gr milk chocolate 
400 ml sweet cream for whipped cream
35 gr melt butter ( minimum 82% fat )
3 teaspoons vanilla essence 
5 chopped pimento
zest from an orage
juice from 1/2 orange

Preparation:


For beginning i melted the chocolate. In the same time i heat in a pan  the cream, pimento, vanilla essence, orange zest and the juice. 

When the chocolate was melt i  incorporate the cream mix and added the butter, and mixed all together with a wood spoon. 
I gave the mix to the freezer for 2h20min. 
At the final with a teaspoon i made small balls covered with cacao powder to avoid the bonding.


Tips: At the final step i used 1 pair of surgical gloves, because of the body heat the truffles will start to melt and create a small  chocolate chaos.


Related Posts:

  • Clatite pentru incepatoriReteta asta o stiu de la bunica mea si mi-a spus ca atunci cand o sa vreau pentru prima oara sa fac clatite sa incerc aceasta reteta pentru ca nu mi se vor lipi si nu voi fi dezamagita. Asa ca daca nu ati mai facut niciodata … Read More
  • Tarta usoara de ciocolata ( Donna Hay)Nu pot spune nimic mai mult decat, un adevarat deliciu aceasta tarta                   Ingrediente: - 125gr unt - 375gr ciocolata amaruie (in bucati) - 175gr zahar brun - 1 canit… Read More
  • Cheesecake cu fructe de padure Ingrediente: - 500 grame branza de vacii ( se poate folosi orice alta branza cremoasa) - 200 grame unt - 2 pachete de biscuiti simplii - 1/2 cutie de lapte dulce condensat - 1 pliculet zahar vanilat - 2 oua - 200 gr iaurt - … Read More
  • Brownie cakeIngrediente: Blat: 200 grame unt 3/4 cup zahar 2 lingurite extract de vanilie 5 oua 1+1/4 cup faina 1/4 cup cacao 1+1/2 lingurita praf de copt Mentiune: 1 cup = 225 grame Sirop: 2 cani de lapte dulce 1 conser… Read More
  • Trufe cu vanilie / Vanilla tufflesIngrediente: 500 gr ciocolata neagra ( minim 57% cacao ) 200 gr ciocolata cu lapte 400 ml smantana dulce pentru frisca 35 gr unt moale ( minim 82% grasime ) 3 lingurite esenta de vanilie 5 cuisoare zdrobite coaja rasa de la … Read More

0 recenzii:

Post a Comment