08 January 2015

Trufe cu vanilie / Vanilla tuffles

0

Ingrediente:

500 gr ciocolata neagra ( minim 57% cacao )
200 gr ciocolata cu lapte
400 ml smantana dulce pentru frisca
35 gr unt moale ( minim 82% grasime )
3 lingurite esenta de vanilie
5 cuisoare zdrobite
coaja rasa de la o portocala
sucul de la 1 jumatate de portocala

Mod de preparare:

Pentru inceput, intr-un vas am  topit ciocolata. In acelasi timp intr-un alt vas am pus la incalzit smantana, cisoarele, esenta de vanilie si coaja de portocala si sucul de portocala,
Cand ciocolata s-a topit iar amestecul de smatana este cald, am omogenizat cu o lingura de lemn smantana in ciocolata, dupa care am adaugat untul.
Compozitia am pus-o intr-o tava acoperita cu hartie de copt si am dat-o la congelator 2 ore si 20 de minute.
La final cu ajutorul unei lingurite am luat compozitie facand niste bilute  pe care le-am dat prin multa cacao ca sa nu se lipeasca.

Tips: La pasul in care m-am apucat sa modelez trufele am folosit o pereche de manusi chirurgicale pentru ca de la caldura mainilor, compozitia de trufe se v-a topi usor, ducand la un mic haos de ciocolata.


Ingredients:

500 gr dark chocolate ( minimum 57% cacao )

200 gr milk chocolate 
400 ml sweet cream for whipped cream
35 gr melt butter ( minimum 82% fat )
3 teaspoons vanilla essence 
5 chopped pimento
zest from an orage
juice from 1/2 orange

Preparation:


For beginning i melted the chocolate. In the same time i heat in a pan  the cream, pimento, vanilla essence, orange zest and the juice. 

When the chocolate was melt i  incorporate the cream mix and added the butter, and mixed all together with a wood spoon. 
I gave the mix to the freezer for 2h20min. 
At the final with a teaspoon i made small balls covered with cacao powder to avoid the bonding.


Tips: At the final step i used 1 pair of surgical gloves, because of the body heat the truffles will start to melt and create a small  chocolate chaos.


Related Posts:

  • Grilaj de zahar ars cu nuci / Caramelized nuts grid Ingrediente: 200 grame zahar 200 grame nuci sau migdale decojite 1 praf de sare 1 lingurita de scortisoara pudra Mod de preparare: Zaharul si scortisoara se caramelizeaza pana cand capata o culoare aurie. Intre timp nucil… Read More
  • Papanasi / Cheese donutsIngrediente: 200 grame branza de vaci 80 grame zahar 1 pliculet zahar vanilat 1/2 lingurita praf de copt 2 oua faina cat sa lege compozitia 200 grame smantana 4 linguri de zahar 2 lingurite esenta de rom ulei pentru prajit 1… Read More
  • Chocolate messIngrediente: Ganache de ciocolata: 400gr ciocolata amaruie ( 70% cacao) 400gr smantana grasa Crema mascarpone: 400 gr mascarpone 400 gr smantana pentru frisca 3 linguri zahar 1/2 lingura esenta de vanilie Bezele Mod de… Read More
  • Trufe cu vanilie / Vanilla tufflesIngrediente: 500 gr ciocolata neagra ( minim 57% cacao ) 200 gr ciocolata cu lapte 400 ml smantana dulce pentru frisca 35 gr unt moale ( minim 82% grasime ) 3 lingurite esenta de vanilie 5 cuisoare zdrobite coaja rasa de la … Read More
  • Brownie cakeIngrediente: Blat: 200 grame unt 3/4 cup zahar 2 lingurite extract de vanilie 5 oua 1+1/4 cup faina 1/4 cup cacao 1+1/2 lingurita praf de copt Mentiune: 1 cup = 225 grame Sirop: 2 cani de lapte dulce 1 conser… Read More

0 recenzii:

Post a Comment