08 January 2015

Grilaj de zahar ars cu nuci / Caramelized nuts grid

0

Ingrediente:

200 grame zahar
200 grame nuci sau migdale decojite
1 praf de sare
1 lingurita de scortisoara pudra


Mod de preparare:

Zaharul si scortisoara se caramelizeaza pana cand capata o culoare aurie. Intre timp nucile se taie in bucati nu prea mici.
Cand zaharul s-a caramelizat, se adauga nucile si sarea si se amesteca bine, urmand sa se intinda pe o suprafata plana acoperita cu hartie de copt.
Preparatul este gata de servit a 2 zi.

Tips: Eu prefer sa il rup de mana in bucati nici simetrice nici egale.


Ingredients:

200 gr sugar

200 gr nuts or shelled almods
1 pinch of salt
1 teaspoon of cinnamon powder


Preparation:


Caramelize the sugar and the cinnamon, until they will get gold. In the meantime chop a bit the nuts. When the sugar is caramelized add the nuts and the salt and give a good mix. In the final step you must put the composition on a flat surface covered with baking paper. 

Is good to serve the next day.

Tips: I like to break in randomly pieces.  

Related Posts:

  • Tarta usoara de ciocolata ( Donna Hay)Nu pot spune nimic mai mult decat, un adevarat deliciu aceasta tarta                   Ingrediente: - 125gr unt - 375gr ciocolata amaruie (in bucati) - 175gr zahar brun - 1 canit… Read More
  • Clatite pentru incepatoriReteta asta o stiu de la bunica mea si mi-a spus ca atunci cand o sa vreau pentru prima oara sa fac clatite sa incerc aceasta reteta pentru ca nu mi se vor lipi si nu voi fi dezamagita. Asa ca daca nu ati mai facut niciodata … Read More
  • Cheesecake cu fructe de padure Ingrediente: - 500 grame branza de vacii ( se poate folosi orice alta branza cremoasa) - 200 grame unt - 2 pachete de biscuiti simplii - 1/2 cutie de lapte dulce condensat - 1 pliculet zahar vanilat - 2 oua - 200 gr iaurt - … Read More
  • Placinte        Ingrediente - 1kg de faina - 1 cub de drojdie - 2 oua - 400ml apa calduta - 2 linguri rase cu zahar - 50ml ulei ( se poate folosi si ulei de masline) - 1/2 lingura cu sare - Umplutura pent… Read More
  • Pogacele cu jumariCelor ce le plac jumarile, va prezint o reteta numai buna de servit si calda si rece. Prima oara am mancat pogacele in Oradea si de atunci m-am indragostit de ele fie ca sunt cu jumari fie ca sunt cu cascaval, imi plac la neb… Read More

0 recenzii:

Post a Comment