08 January 2015

Grilaj de zahar ars cu nuci / Caramelized nuts grid

0

Ingrediente:

200 grame zahar
200 grame nuci sau migdale decojite
1 praf de sare
1 lingurita de scortisoara pudra


Mod de preparare:

Zaharul si scortisoara se caramelizeaza pana cand capata o culoare aurie. Intre timp nucile se taie in bucati nu prea mici.
Cand zaharul s-a caramelizat, se adauga nucile si sarea si se amesteca bine, urmand sa se intinda pe o suprafata plana acoperita cu hartie de copt.
Preparatul este gata de servit a 2 zi.

Tips: Eu prefer sa il rup de mana in bucati nici simetrice nici egale.


Ingredients:

200 gr sugar

200 gr nuts or shelled almods
1 pinch of salt
1 teaspoon of cinnamon powder


Preparation:


Caramelize the sugar and the cinnamon, until they will get gold. In the meantime chop a bit the nuts. When the sugar is caramelized add the nuts and the salt and give a good mix. In the final step you must put the composition on a flat surface covered with baking paper. 

Is good to serve the next day.

Tips: I like to break in randomly pieces.  

Related Posts:

  • Tarta usoara de ciocolata ( Donna Hay)Nu pot spune nimic mai mult decat, un adevarat deliciu aceasta tarta                   Ingrediente: - 125gr unt - 375gr ciocolata amaruie (in bucati) - 175gr zahar brun - 1 canit… Read More
  • Placinte        Ingrediente - 1kg de faina - 1 cub de drojdie - 2 oua - 400ml apa calduta - 2 linguri rase cu zahar - 50ml ulei ( se poate folosi si ulei de masline) - 1/2 lingura cu sare - Umplutura pent… Read More
  • FursecuriFursecurile... bune oricand .. atunci cand savurezi o cafea fie dimineata sau la pranz, sau fie doar ca ai chef de o mica gustarica dulce. Sunt farte usor de preparat, usor de pastrat si delicioase la mancat.     &… Read More
  • Apple pie           Reteta aceasta este reteta mea de placinta cu mere americanizata .. ei bine nu e chiar ca un apple pie adevarat dar duce spre asa ceva              … Read More
  • Pogacele cu jumariCelor ce le plac jumarile, va prezint o reteta numai buna de servit si calda si rece. Prima oara am mancat pogacele in Oradea si de atunci m-am indragostit de ele fie ca sunt cu jumari fie ca sunt cu cascaval, imi plac la neb… Read More

0 recenzii:

Post a Comment